Žingsnį žengsi į švarų regioną žvelgsi!

2024-10-12

Atliekų kultūra

Spalio 18 d. 13 val. Tauragės, Jurbarko, Šilalės r. sav. ir Pagėgių sav. gyventojai jungiasi į švarinimosi žygį.

Kelionė visuomet turi tikslą, pradžią ir pabaigą. Šis žygis turi net keletą tikslų – suburti Tauragės regiono seniūnijas, bendruomenes, įmones, įstaigas ir organizacijas švarinti gamtą ir ugdyti atsakingą požiūrį į mus supančią aplinką. Primename, kad pamiškėje ar kitoje netinkamoje vietoje paliktos atliekos, nepatekusios į atliekų tvarkytojų rankas, nėra perdirbamos, o irdamos kenkia aplinkai. Todėl gyventojų sąmoningumas gamtoje ne tik skatina bendrą tvarką, bet ir saugo mūsų sveikatą.

Jurbarko rajono savivaldybės organizuojamas švarinimosi žygis prasideda Jurbarko dvaro parke. Kviečiame nelikti nuošalyje, įsitraukti į švarinimosi žygį ir paskatinti kitus gyventojus veikti!

Edukuoti žygeivius ir ugdyti jų atsakingumą gamtoje aktualu ir Tauragės regiono turizmo informacijos centrams, kurie kviečia atrasti žalią, švarų ir patrauklų regioną. Todėl pasikeitus akcijos koncepcijai vyksta bendradarbiavimas su Jurbarko turizmo ir verslo informacijos centru, kuris padeda koordinuoti švarinimosi žygį.

Švarinimosi akcijos dalyviai, žengdami regiono takais, rinks ir rūšiuos atliekas, kad sekančios kelionės į gamtą neapkartintų paliktos bešeimininkės atliekos. Šiais metais tai antra švarinimosi akcija, kurią Tauragės regione inicijuoja UAB Tauragės regiono atliekų tvarkymo centras.

Švarinimosi priemonėmis – pirštinėmis ir maišais pasirūpins UAB Tauragės regiono atliekų tvarkymo centras, o kad visiems dalyviams jų užtektų, kviečiame užpildyti registraciją.

Šaltinis: Jurbarko rajono savivaldybės administracija