Gineso rekordo savininkė menininkė Agnė Kišonaitė kviečia visus Lietuvos teniso gerbėjus kartu kurti „saulę“ Vilniaus šviesų festivaliui

2024-09-22

Atliekų kultūra

Tarptautiniu mastu pripažinta menininkė Agnė Kišonaitė ruošiasi Vilniaus šviesų festivaliui sukurti ir 2025 m. sausio 24–26 d. sostinėje pristatyti naują meno instaliaciją, pavadintą „Užsisvajojusi saulė“, kurios pagrindinė medžiaga – panaudoti teniso kamuoliukai. Todėl kūrėja kviečia visus Lietuvos teniso gerbėjus ir propaguotojus prisidėti prie šio unikalaus projekto įgyvendinimo – rinkti atitarnavusius kamuoliukus ir atiduoti juos į menininkės dirbtuves.

„Kai tamsiausiais žiemos mėnesiais pasiilgusi laukiu saulės – ją įžiūrėti pradedu visur: oranžiniame apelsine, židinio liepsnoje, ryškių spalvų teniso kamuoliukuose. Saulės trūkumas skatina ne tik keliauti į šiltus kraštus, bet ir susikurti saulę, kurią matyti galėčiau kada panorėjusi“, – apie savo būsimą projektą pasakoja iš kasdienių daiktų ir objektų meną kurianti Agnė Kišonaitė, kurios meno kūrinys „Lūpdažių bokštas“, 2015 m. eksponuotas Honkonge, pateko į Gineso rekordų knygą.

Novatorišku požiūriu į šiuolaikinį meną, kūrybiškumu ir tvarumo idėjų integracija garsėjanti talentinga menininkė savo kūryboje tęsia tvarumo temą ir artėjančio Vilniaus šviesų festivalio metu ketina vilniečius ir miesto svečius sušildyti didžiule, nuotaikinga ir ryškia „saule“, sukurta iš tūkstančių surinktų nebereikalingų teniso kamuoliukų ir teniso kortų tinklų, kuriais užpildys kuriamos šviesos instaliacijos detales.

Šia instaliacija kūrėja nori parodyti, kad kiekvienas gali susikurti savo „saulę“ – malonaus, šilto, džiuginančio jausmo viduje metaforą. Taip pat ji siekia perteikti waste art idėją, kad bet koks daiktas, patekęs į tinkamas rankas, gali būti panaudotas antram gyvenimui.

„Rūšiuodami ir kūrybingai utilizuodami atliekas, ne tik prisidedame prie tvaresnės bei gamtai draugiškos aplinkos, bet ir meno kūrimo. Ne viską, ką esame surūšiavę ir paruošę išmetimui, būtina nešti į šiukšlių konteinerį – pasitelkus kūrybiškumą iš įvairių nebenaudojamus daiktų galima sukurti įspūdingus meno kūrinius“, – sako įkvepiančios idėjos sužavėti, taip pat atsakingą požiūrį į vartojimą ir aplinkos apsaugą puoselėjantys Vilniaus šviesų festivalio organizatoriai.

Kad kiekvienas savo istoriją turintis teniso kamuoliukas taptų didžiulio ir įkvepiančio meno kūrinio dalimi, menininkė Agnė Kišonaitė ir Vilniaus šviesų festivalio organizatoriai kviečia visus teniso entuziastus burtis, parodyti bendruomeniškumo jėgą, rinkti ryškiaspalvius kamuoliukus ir dėl jų perdavimo kreiptis el.paštu [email protected]

Teniso kamuoliukų rinkimo akcija vyks iki 2024 m. gruodžio 31 d.

Prisidėkite prie menininkės Agnės Kišonaitės meno instaliacijos „Užsisvajojusi saulė“ kūrimo ir tapkite šio ypatingo projekto dalimi!

Daugiau informacijos el. paštu [email protected]

Šaltinis: Vilniaus kultūros centras