„Nepatogus kinas“ 2024: Rudens atradimai ir svarbiausios šių dienų temos

2024-09-16

Atliekų kultūra

Spalio 8-27 dienomis „Nepatogus kinas“ kviečia į didžiausią dokumentinių filmų festivalį Lietuvoje, vyksiantį Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių kino teatruose, bibliotekose ir net įkalinimo įstaigose. Festivalio programa šiemet apima daugiau nei 50 dokumentinių filmų, tarp kurių nemažai skiriama dėmesio aplinkosaugos ir atliekų tvarkymo temoms.

Ypatingas dėmesys skiriamas „Žaliosios“ konkursinės programos filmams, kuriems pagrindinį prizą įsteigė atliekų tvarkymo organizacija Lietuvoje „Žaliasis taškas“. Šie filmai tiria įvairius ekologinius iššūkius – nuo klimato kaitos iki atliekų perdirbimo problemų. Festivalis siekia ne tik suteikti galimybę žiūrovams susipažinti su aktualiomis aplinkosaugos temomis, bet ir skatinti sąmoningumą bei atitinkamus veiksmus dėl mūsų visų ateities.

Ruoškitės prasmingam rudeniui su „Nepatogiu kinu“, kur kiekvienas filmas gali įkvėpti permąstyti ir veikti kitaip globalių iššūkių kontekste.

Daugiau informacijos apie festivalio programą ir bilietų įsigijimo galimybes galite rasti oficialioje festivalio svetainėje.

Šaltinis: https://nepatoguskinas.lt/2024/